Intervju s vlasnicom Korektive-Tportal (2014)

Europski ured za statistiku nedavno je upozorio na razliku u nezaposlenosti po spolovima, osobito izraženu u Hrvatskoj. Naime u Hrvatskoj je nezaposleno 14,1 posto muškaraca i 18,5 posto žena. No ova statistika ne odnosi se na mladu poduzetnicu i politologinju Jasminu Hudić. Poduzetnički duh, dobra ideja, hrabrost i inicijativa potaknuli su je na potez koji bi se rijetki usudili napraviti

Stvorena je Korektiva, tvrtka za savjetovanje o poslovanju i ostalim vidovima upravljanja. Korektiva pomaže drugim tvrtkama uvesti sustav upravljanja kvalitetom proizvoda i usluga prema normi ISO 9001:2008 te sustav upravljanja zaštitom okoliša prema normi ISO 14001:2004, ali sve više njezinih klijenata od nje traži pomoć i pri pronalaženju strateških partnera u regiji te pri izlasku na strana tržišta.

Naime tvrtka koja se certificira za sustav upravljanja kvalitetom proizvoda i usluga prema ovoj normi prepoznatljiva je i u međunarodnom okruženju, ima bolju reputaciju i konkurentnija je u odnosu na druge koje to nemaju, a sve je više firmi zainteresirano za uvođenje sustava upravljanja kvalitetom prema svjetskim standardima i dobivanje certifikata od ovlaštenih institucija.

‘Uvodim sustav upravljanja kvalitetom u tvrtke kroz nekoliko faza te pritom izrađujem dokumentaciju koja će klijentu biti potrebna za dobivanje ISO certifikata, a najviše mi je drago kada klijent ne vidi to kao papir, već zaista shvati da se uvedeni sustav treba implementirati u organizaciji i koje koristi on donosi tvrtki’, kaže Jasmina, pojašnjavajući da su koristi višestruke, poput stvaranja poslovnog ugleda, povećanja konkurentnosti na tržištu, motiviranije radne okoline i povećanja učinkovitosti djelatnika.

Korektiva radi već četiri mjeseca, a s odmakom i pogledom unatrag Jasmina može reći da je sretna i zadovoljna. Radi ono što zna i voli, a svima koji imaju ideju i želju savjetuje da probaju ostvariti svoj poslovni san.

‘Svi zainteresirani trebaju se dobro raspitati. Naša država, usprkos nekim lošim prognozama i negativnoj energiji koja kola, nudi poticajna sredstva i to ne samo Grad Zagreb. Raspitati se mogu u svojim općinama i na burzi rada te maksimalno iskoristiti svoja prava na burzi da vide što mogu u okviru svoje djelatnosti. Jer svatko od nas posjeduje određena profesionalna znanja i praktički zna raditi nešto bolje od onog drugog. Svatko tko to doista želi, ima ideju i hrabrost može biti mali poduzetnik’, kaže Jasmina, dodajući da joj nije teško odgovarati klijentima na upite i nedjeljom, raditi do ponoći ako to zahtijeva deadline, ponuditi klijentima razne pogodnosti…

I dalje ulaže u svoje obrazovanje i, baš poput svih poduzetnika, ima tu žicu hrabrosti, ludosti, strasti i snage za nošenje sa svim izazovima i s velikom odgovornošću vodi svoj posao. Mlada, uspješna, strastvena te s vizijom, ona je žena u koju se možete ugledati.

Izvor: Tportal (2014)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *